Unieke groepsaccommodatie aan de Linge

Kunsthof de Heuf is een unieke groepsaccommodatie gelegen op een oude terp langs rivier de Linge. Met haar mooie suites grenzend aan een mooie living met haard, een open leefkeuken, mooie vergezichten op de stad Buren en in open verbinding met de tuin van de Kunsthof is het werkelijk een unieke groepsaccommodatie. Meer info, klik hier. De romantische kronkelrivier de Korne is een zijarm van de 108 km lange rivier de Linge. Deze mooie rivier loopt van Doornenburg tot aan Gorinchem en behoort tot één van de langste rivieren van Nederland. Het biedt uw verblijf in deze unieke groepsaccommodatie veel extra’s! Rivier de Korne brengt vandaag de dag zoveel mensen vreugde. Kinderen zwemmen er ’s zomers in, op zoek naar verkoeling. Dagjesmensen genieten van een heerlijk drankje of diner aan het water en mooie grote houten kano’s liggen te schitteren aan de stadsoever. U zult het allemaal zelf beleven tijdens uw vriendenweekend of familieweekend in deze unieke groepsaccommodatie.

Bijzondere groepsaccommodatie

Rivier de Korne biedt vriendengroepen en familiegroepen de mogelijkheid het mooie Buren en onze unieke groepsaccommodatie te bezoeken per boot; een mooie route langs dijkhuisjes, mooie landerijen en weilanden leidt naar een mooie ligplaats aan de eeuwenoude stadswal van het bruisende stadje Buren. Vanaf onze unieke groepsaccommodatie heeft u volledig uitzicht op haar grachten en stadsoever. Waar hedendag vooral plezierjachten genieten van de Korne, voeren er vroeger voornamelijk vrachtschepen om agrarische producten te vervoeren. De Korne blijft in ontwikkeling. Met het interessante plan om de Korne te verbinden met het Amsterdam Rijnkanaal zal Buren in de toekomst meer en meer genieten van de pleziervaart. Het zal uw groepsverblijf in deze unieke groepsaccommodatie nog meer verrijken.

Ooit een onstuimige rivier

Hoe is deze idyllische zijarm van de Linge ooit ontstaan? Het was lang voor het bestaan van unieke groepsaccommodatie Kunsthof de Heuf. Het was Allard, Allard van Buren, die rond 1395 de opdracht gaf een gracht te laten graven rondom de stad waarmee het werd omgetoverd in een een heuse vestingstad. Met de bouw van stadsmuren, poorten en wallen kreeg het pas echt allure! En uiteraard moest dit bekroond worden met stadsrechten. Allard moet een invloedrijke man geweest zijn. Hij kreeg o.a. de bisschop van Utrecht zo ver om het Mariakappeltje van Buren te verheven tot een parochiekerk. Ook het feit dat Buren duidelijk verheven was boven alle omringende dorpen toont eens te meer zijn invloed aan. Het bloed van deze machtige man stroomt door de aderen van verschillende Europese vorsten als Prins Charles, Juan Carlos en anderen. Bijzonder. We zijn tot op de dag van vandaag Allard erg dankbaar. Zonder hem was Buren nooit zo mooi geweest en had u niet zulk mooi uitzicht gehad vanaf unieke groepsaccommodatie Kunsthof de Heuf.  In de unieke groepsaccommodatie is de sfeer die ooit mede door jonkheer Allard is gecreëerd nog altijd overal voelbaar. Een sfeer van gezelligheid, authenticiteit en geborgenheid. De sfeer om een verblijf in de unieke groepsaccommodatie te laten slagen.

Op zoek naar een groepsaccommodatie in Gelderland? Een unieke groepsaccommodatie dat grenst aan de mooie provincie Utrecht en Zuid Holland, centraal in Nederland? Ideaal voor een groepsuitje in een warme artistieke en verbindende sfeer? Groepsaccommodatie Kunsthof de Heuf biedt u een groepsuitje in kunstzinnige ‘designsferen’,  aan de rand van provincie Gelderland. De bijzondere groepsaccommodatie is ideaal voor een familieweekend of vriendenweekend. De kunst, de objecten uit de hele wereld, de natuur op de Kunsthof maakt dat deze luxe groepsaccommodatie echt uniek is.

Vakantiehuis in Gelderland

Gelderland kent diverse grote vakantiehuizen. Kunsthof de Heuf is zo’n mooi groot vakantiehuis. Deze unieke groepsaccommodatie is de ideale uitvalsbasis om Gelderland te ontdekken. De Betuwe met haar slingerdijkjes, landgoederen en kronkelriviertjes is echt een bezoekje waard!

 

 

 

 

Lekker dineren in Buren? Natuurlijk dat kan!

FAQ items aan het laden...