Psycholoog Sarah Blom is schrijver van de bestseller ‘Jij bent toch mijn dochter?’ en is tevens theatermaker. Samen met haar broers staan ze in het theater met twee producties: ‘Dichterbij’ en ‘Dag mama’.

Studie

Na de middelbare school studeerde Sarah Blom Klinische Psychologie in Utrecht. Tijdens haar opleiding kwam ze erachter dat het in de psychologie niet altijd zo loopt als ze denkt dat nodig is: “Veel psychologische kennis en inzichten komen niet bij de mensen terecht die het zo hard nodig hebben.” Sarah Blom ontwikkelde hierdoor de ambitie om hier verandering in aan te brengen.

Theaterproducties

Omdat Sarah Blom vond dat de psychologische kennis niet altijd bij de juiste personen terecht kwam, besloot ze een theaterproductie op te richten. Samen met haar moeder en broers richtte ze in 2013 ‘Psychologie in Theater’ op, een theaterproductiebedrijf. “Alles wat ik geleerd heb en alle kennis die ik heb opgedaan, heb ik nu samen met mijn broer, dr. David Blom, in onze theaterproducties gestopt. En deze kennis blijft groeien, omdat we daarnaast ook nog altijd actief zijn in de zorgwereld.” Psychologie combineren met theater is nieuw in België en Nederland, dus hiermee hebben ze ook een primeur neergezet en het blijkt een succes, want met hun productie hebben ze al 300.000 mensen weten te raken en inspireren.

Familiebedrijf

Psychologie in Theater in een familiebedrijf, dat betekent dat alle aspecten van het bedrijf gedaan worden door Sarah Blom, haar moeder en broers. “Zo ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de marketing, maar schrijf ik ook de theaterproducties en sta ik zelf ook op de planken.” Sarah Blom vindt deze mix van werkzaamheden ideaal. Ze had altijd al de ambitie om psycholoog te worden en acteren is ook altijd een passie geweest. Nu heeft ze deze twee kunnen combineren.

Boek

Sarah Blom is ook de schrijfster van de bestseller ‘Jij bent toch mijn dochter?’, een boek dat gaat over de belevingswereld van dementerende ouderen. Dit boek schreef ze in drie maanden voor een gerenommeerde uitgeverij. “Dat ik dit boek in drie maanden heb geschreven, vind ik best een topprestatie.”