Oma Niesje had om al die poespas vreselijk moeten lachen. Foto dagblad ‘Trouw’ (2012)

 

Bed and breakfast en groepsaccommodatie Kunsthof de Heuf verschijnt 20 februari op tv, bij het programma ‘Bed &Breakfast van omroep Max en IDTV, op NPO 1 om 21.25

Het was een  inspannende en bijzondere gebeurtenis. 6 dagen lang zijn we gefilmd voor het programma Bed & Breakfast op Nederland 1, waarvoor we gevraagd zijn deel te nemen. En wat ons betreft is dit pas het begin!

Hoe het allemaal begon…

Het is maandagochtend 5 januari omstreeks 8 uur in de ochtend wanneer de filmploeg bij ons op de stoep staat. We denken er helemaal klaar voor te zijn: de imposante bloemstukken van Galerie Moen staan op de tafels,  de kaarsjes branden,  de kamers schoon, de bedden opgemaakt, de buitenhaard brandt, de bollampen twinkelen in de tuin… Ja, we zijn er klaar voor en dit wil wat zeggen! Immers, nog voordat we wisten dat we gevraagd zouden worden voor het programma waren we juist vol enthousiasme begonnen aan een grootscheepse sanitaire verbouwing in ‘de Tuinkamer’. ‘Alles lag letterlijk opengebroken toen IDTV ons belde.  Kortom, de afgelopen weken hebben voornamelijk in het teken gestaan van het op tijd afkrijgen van deze verbouwing.

Op het nippertje…

Zieneb’s hairstyling en visagie zet de ‘punten op de i’

De deadline hebben we op het nippertje gehaald, de dag voor opname, zondagavond om precies te zijn, legde de loodgieter letterlijk de laatste hand aan het nieuw geplaatste sanitair. Het bad op pootjes stond op zijn plek, geplaatst op een mooie Portugese tegelvloer. De Heritage wastafel met koperen kranen waren bevestigd aan de kraaldelen achterwand en het nieuwe toilet spoelde goed door. Onze tv gasten kregen dus letterlijk de primeur. Als eerste maakten ze gebruik van dit alles. In de uitzending zult u zien dat dit een interessante (inmiddels verholpen) ontdekking oplevert. Even dachten we in een ander programma te zijn beland!…. Het leven zit vol verassingen en wanneer je geen risico’s durft te nemen, moet je volgens mij geen bedrijf opstarten.

De eerste gasten van de bed and breakfast

Over het uitje zeggen we verder niks

Over het uitje zeggen we verder niks

Na wat bemoedigende woorden van de crew en de imposante camera’s van dichtbij te hebben bekeken (wat is toch die rare stoffer die telkens boven mijn hoofd zwiebert) komen de eerste gasten aan. Zij krijgen de tuinkamer toegewezen. Ik (Sarah): ‘David, kom snel,  de haard in de gemeenschappelijke ruimte gaat uit, steek hem even opnieuw aan!’ En: ‘Lyd, schiet ook even op, de tweede gasten arriveren’.   Lydia vliegt naar de voordeur: ‘Hallo, welkom op Kunsthof de Heuf, ik ben Lydia’. Ze begeleidt de gasten naar ‘het koetshuis’ en struikelt bijna over de vele camera’s om haar heen (vooral natuurlijk blijven overkomen). Want u moet weten, iedere stap die je zet, ieder woord dat je uitspreekt wordt gedurende 6 dagen lang vastgelegd op beeld. Kilometers film om heerlijk in te knippen.

De tv-reis was enerverend. We hebben op zeer uiteenlopende plekken gelogeerd, de gastheren en vrouwen waren zeer verschillend van karakter en de ontbijten zeer divers. Al met al een prachtige ervaring  dat we voor geen goud hadden willen missen. Vol positieve spanning kijken we uit naar de uitzending, want u moet weten dat wij ook niet weten wat er van al dat filmen wordt uitgezonden!

We komen hier graag terug met onze kinderen, ga zo door! 

De bloemen van Galerie Moen maken het helemaal af!

De bloemstukken van ‘Galerie Moen’ maken de kamers helemaal af!

Wij danken Galerie Moen en Zieneb’s Hairstyling en visagie voor hun bijdrage aan het programma