Groepsverblijf Gelderland

Direct door naar onze groepsaccommodatie pagina? Klik hier.
Kunsthof de Heuf biedt een heerlijk groepsverblijf in Gelderland, voor vriendengroepen en familiegroepen. De ruime en bijzondere groepsaccomodatie ligt op een oude terp en kijkt uit op de eeuwenoude vestingstad Buren. Een stukje Gelderland met een rijke historie ontpopt zich hier. Tijdens uw groepsverblijf in Gelderland zult u er maximaal van kunnen genieten. Er is voor ieder wat wils, wat uitermate belangrijk is als u een vriendenweekend of familieweekend boekt.  Leuke restaurantjeswinkeltjes, cafemusea en mooie natuurgebieden maken het een ideale plek om een weekend of midweek door te brengen. Meer informatie over Buren, klik dan hier
Meer info over de Betuwe, lees dan verder

Groepsverblijf Gelderland in de Betuwe

De Betuwe is wonderschoon. Het is dan ook niet vreemd dat veel vriendengroepen en familiegroepen het fraaie ongerepte gebied weten te waarderen. Oude slingerdijkjes en kronkelweggetjes doorkruisen de mooie oude dorpjes en stadjes. Stadjes als BeesdRumptZoelmondRavenswaaijCulemborg, Wijk bij DuurstedeAcquoyAsperen en Leerdam geven de Betuwe veel karakter. U kunt ze bereiken met de auto, met de fiets, te voet, of een echte aanrader, per boot. U vaart op de Linge langs fruitgaarden.

Overnachten tijdens de bloesemtocht

Wanneer u de Betuwe in het voorjaar en de midzomer bezoekt, zullen de bomen gevuld zijn met fruit; appels, peren, kersen etc. De Betuwe staat erom bekend. Ook de bloesemtocht is echt aan te raden. U trekt door velden, gaarden, over landweggetjes en dijken en ziet overal de natuur haar werk doen. Alle wandelroutes lopen langs de oevers van de Linge. Gebieden die normaal ontoegankelijk zijn, worden door de Koninklijke Landmacht toegankelijk gemaakt. Er zijn in totaal acht wandelroutes van 8 tot 40 kilometer; vier routes op parcours West en vier routes op parcours Oost. Wilt u de route niet lopen, maar toch genieten van de bloesem? Kom dan in april en mei richting de Betuwe. De ideale tijd voor een groepsverblijf in Gelderland, met vrienden of familie

Uw groepsverblijf verrijken met bezienswaardigheden en ander vertier?

Het rivierenland staat bekend om haar veelzijdige karakter. Er is hier ongelofelijk veel te doen! Hieronder zullen we een kleine greep doen uit het ‘assortiment’. Leuke activiteiten voor tijdens uw groepsverblijf in Gelderland!

Dierentuin/ kinderboerderij/speeltuin

Rivierenland kent een aantal mooie parken die het welzijn van de dieren voorop hebben gesteld. De parken zijn mooi onderhouden en de dierenvertrekken ruim. Ideaal voor kinderen tijdens hun groepsverblijf in bijzondere groepsaccommodatie Kunsthof de Heuf

Bezienswaardigheden

Rivierenland wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan bezienswaardigheden als oude molens, kastelen en kerken.  Slot Loevestein is natuurlijk bekend, maar ook kasteel AmmersoyenHuis van MalsenKasteel Nederhemert en Slot Rossum zijn werkelijk de moeite waard. Menig vriendgroep ging u voor. Maar ook de volgende plekken tijdens uw groepsverblijf zijn de moeite waard:

  • Cultuurhistorisch bos op dijk. Bijzonder: hier reiken bomen tot aan de overkant van de dijk. Dit is bijzonder daar bomen normaal niet op dijken groeien; ze tasten de wortels aan. Om dit te voorkomen zijn er damwanden in de dijk geplaatst.
  • De Tuinen van Appeltern. Inspiratie opdoen voor uw tuin? Op dit 23 hectare stuk grond wordt getoond wat er in uw tuin allemaal mogelijk is!
  • Het dorp Acquoy staat bekend om zijn scheve toren. De toren staat al scheef sinds zijn bouw in de 15e eeuw. Wat is hier misgegaan. De toren wordt ook wel de ‘Betuwse toren van Pisa’ genoemd.
  • Heerlijkheid Culemborg kreeg al stadsrechten in 1318.  Het maakte tot 1714 geen onderdeel uit van de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Misdadigers en mensen met schulden konden hier terecht voor asiel.
  • Fort Vuren
  • Fort Asperen en haar vleermuizen
  • Betuws Wijndomein: bent u in Frankrijk? Of werkelijk in de Betuwe? Een prachtige wijngaard in het hart van de oude Betuwe.

Galeries

De Betuwe is een eerlijk cultuur- historisch gebied. Het rivierenland kent vele galeries, ateliers en kunstwinkeltjes. De ideale plek voor kunstliefhebbers. Om dit goed te kunnen tonen, hebben de vele dorpjes en stadjes hun eigen cultuurroutes en rondleidingen uitgestippeld.

Sport

Daar de Betuwe zo divers is, is er genoeg te beleven. Zwemmen, fietsen, surfen, zeilen, waterskien. wandelen, vissen, roeien, golfen.  Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te doen. Wanneer u houdt van een actief familieweekend of vriendenweekend, is het raadzaam hier eens een kijkje te nemen:

Film, muziek theater

Producties op kleine en grote schaal. Het Heerenlogement in Beusichem, De Fransche School in Culemborg of De Poorterij in Zaltbommel. En voor de grote producties zit u in de agnietenhof in Tiel goed! Of het project van Dr. David en drs. Sarah Blom: dementie in theater met haar productie ‘Dag mama’, welke elke 3e donderdag van de maand gespeeld wordt.

Groepsactiviteiten

Rivierenland/de Betuwe biedt voor groepen tal van mogelijkheden tot activteit. Want dit is toch eigenlijk wel het leukste wanneer u samen als vriendengroep of familie een groepsverblijf in Gelderland heeft geboekt!

Appelpop

Appelpop is een gratis toegankelijk festival dat elk jaar gehouden wordt aan de Waalkade in Tiel. Het is het grootste festival in zijn soort en geniet internationale bekendheid. Dit jaar wordt de 25e editie gehouden. Het is dé afsluiter van het festivalseizoen. Reeds bekend is dat o.a. Marco Borsato op een van de drie podia zal schitteren. Meer info, klik hier.

Buren Toen Theater

Een waar spektakel. Communicy art met een grote ‘A’. De muziek, het theaterspel, de telkens verrassende podia maken het werkelijk de moeite waard om te aanschouwen. De nieuwe productie draait op 13, 14, 15, 16 en 17 september 2016. Wij, als Kunsthof de Heuf en voormalig deelnemers van de vorige productie, kunnen enkel zeggen: Ga het zien!! Klik hier

Fruitcorso Tiel

Als u aan de Betuwe denkt, denkt u waarschijnlijk ook aan de Fruitcorso. Een bijzonder evenement dat jaarlijks terugkeert in de stad Tiel, in de Nederlandse provincie Gelderland. Het kent een jarenlange Betuwse traditie. Een stoet van praalwagens, opgebouwd uit fruit, trekt door het mooie en bruisende hanzestadje Tiel

Een groepsverblijf boeken op een unieke groepsaccommodatie? Klik hier

Recensies

Wat een prachtige plek is dit. Ik ben zelden zo onder de indruk geweest. Heerlijk, vrij en prachtig.
Gebke Verhoeven, redactrice gezondNU
We waren helemaal lyrisch over de mooie sfeer, de gezellige kamers, de prachtige badkamers en alle voorzieningen om een nachtje als groep te blijven
Ingrid op den Velde