Buren, een mooie historische vestingstad in het midden van het land

Verscholen tussen prachtige ongerepte natuur ligt eeuwenoud vestingstadje Buren. Leuke winkeltjes, heerlijk dineren, wandelen en vlakbij de grote steden Utrecht, Rotterdam, Arnhem en Nijmegen, evenals de hanzesteden Tiel en Culemborg is hier werkelijk voor ieder wat wils! Voor meer info over de wonderschone Betuwe, klik hier

Aan de stadsoever

Kunsthof de Heuf ligt vlak langs rivier de Korne en de eeuwenoude stadsmuur van Buren. Het uitzicht is werkelijk adembenemend. U kijkt uit op het oude weeshuis, de Italiaanse toren van Buren, kanonnen en de heuse stadsoever. Buren kent gezellige restaurants, winkeltjes, een stads café, prachtige natuur, wandelroutes en musea. Zowel in de zomer als winter is het er ouderwets gezellig. De stad is ook per boot te bereiken is. 

 

Leuke evenementen

Regelmatig worden er in de stad leuke evenementen georganiseerd. Vroeger stond Buren bekend om zijn bijzondere jaarmarkten en ‘Chapeau voor Buren’. Vandaag de dag wordt hier de leukste wijnproeverij van de Benelux gehouden; ‘Chateau voor Buren’. In de winter kunt u genieten van ‘Buren bij kaarslicht’ en de kerstmarkt. In de Italiaanse Lambertuskerk worden regelmatig (inter)nationaal befaamde musici uitgenodigd om een muzikaal concert te verzorgen.

De grote steden

Buren ligt uitermate centraal in Nederland. Hierdoor bent u zo in Den Bosch, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Arnhem. Binnen 10 min. bent u in de leuke hanzesteden Culemborg, Vianen en Tiel (bekend van Flipje Tiel). Leuke steden aan respectievelijk de Lek en de Waal. 

Ontdek de schoonheid van de Betuwe
vanaf groepsaccommodatie Kunsthof de Heuf